• Blog

Δες την Πρώτη Τηλεοπτική Διαφήμιση των Mikel – Όλα Όσα θα Ήθελες να Πεις κι Εσύ για τον Πατέρα σου!

august inner

Θυμάσαι την πρώτη διαφήμιση των Μikel; Το 2017, η πασίγνωστη αλυσίδα καφέ έβγαλε στον αέρα το πρώτο της τηλεοπτικό σποτ, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αγγίζοντας την καρδιά των καταναλωτών και ξυπνώντας συναισθήματα που όλοι μας ίσως νιώθουμε, αλλά δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε.

Ως κεντρικό θέμα της διαφήμισης προβάλλει η σχέση πατέρα και γιου: μια σχέση που σίγουρα έχει εντάσεις, ακόμη και συγκρούσεις ή, καμιά φορά, συγκαλυμμένο ανταγωνισμό, αλλά βασίζεται στην έμφυτη αγάπη και τη λαχτάρα που νιώθει κάθε πατέρας να δει το παιδί του να πετυχαίνει στη ζωή· κι ως τότε, το στηρίζει, το εκπαιδεύει και το ενθαρρύνει με ένα χαμόγελο – το ίδιο χαμόγελο που βλέπουμε στο περίφημο logo των Mikel!

Ας μάθουμε λίγο την ιστορία του…

Το Χαμόγελο του κ. Μιχάλη 

Για πρόσεξε λίγο το πρόσωπό του. Δεν σου βγάζει μια ζεστασιά, ένα ολόκαρδο «μπράβο» καθώς μοιάζει να σου λέει: «καλά τα πας, είμαι εδώ για σένα!» Μια πατρική φιγούρα που κάθε γιος θα ‘θελε να έχει κοντά του, για να του μάθει να αγαπά τη ζωή, αλλά και να την αξιοποιεί στο πλήρες, με μεράκι, δουλειά, επιμονή και πίστη στις δυνάμεις του και τα ιδανικά του.

Αυτός ήταν ο κ. Μιχάλης, κι ο γιος του, που ένιωθε σε όλη του τη ζωή τη θερμή του υποστήριξη, θέλησε να κρατήσει για πάντα ζωντανή την ανάμνησή του, κάνοντας το καλοσυνάτο του πρόσωπο το σήμα κατατεθέν της επιχείρησής του.

Σε αυτή τη γλυκιά νοσταλγία στρέφει την προσοχή και το πρώτο διαφημιστικό σποτ των Mikel, με ένα flashback: ένας νεαρός άντρας θυμάται πώς έπαιζε με τον πατέρα του όταν ήταν παιδί, πόση χαρά τον γέμιζαν οι ώρες που περνούσαν μαζί. Ο πατέρας του ήταν εκεί για να του μάθει ποδήλατο, να του δείξει πώς να πετάξει το πρώτο του αεροπλανάκι, καθώς και να του διδάξει την αξία της καλοσύνης και της ανάληψης πρωτοβουλίας, βοηθώντας ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Θυμάται, επίσης, με πόση στοργή αλλά και σταθερότητα του ‘μαθε να προχωρά στη ζωή και να σηκώνεται όταν πέφτει, πώς να σταθεί στα δικά του πόδια, να κάνει τη δική του επιχείρηση, τη δική του οικογένεια. Μόνο που, κάποια στιγμή, κι ενώ το παιδί έχει γίνει άντρας κάνοντας πράξη όσα του ‘μαθε ο πατέρας του, ο πατέρας δεν είναι πια εκεί – τουλάχιστον σωματικά. Γιατί η ανάμνησή του είναι χαραγμένη πάντοτε εκεί στην καρδιά του παιδιού του, μα και στο βλέμμα του, κάθε φορά που κοιτάζει το δημιούργημά του: τα καφέ Mikel!

 

Μικρό Ξεκίνημα… Δυναμική Συνέχεια!

Ξεκινώντας από τη Λάρισα πριν μόλις έντεκα χρόνια, με το πρόσωπο του «παππού Μιχάλη» ως λογότυπο και τις αξίες του ως θεμέλιο και πηγή έμπνευσης, τα Mikel κέρδισαν αμέσως την αγάπη του κοινού με την αφοσίωσή τους στην εξαιρετική ποιότητα, την αγάπη για τον καφέ και τον σεβασμό για τον καταναλωτή.

Σήμερα τα πολύχρωμα Mikel έχουν κατακτήσει κάθε γωνιά της Κύπρου και της Ελλάδας, επεκτείνοντας παράλληλα την παρουσία τους και σε άλλες χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Βουλγαρία και η Σαουδική Αραβία!

 

Το ξεκίνημα των Mikel μοιάζει ταπεινό – ένα στοργικό πατρικό χαμόγελο. Έκρυβε, όμως, αρκετή δύναμη για να τροφοδοτήσει τη δυναμική μας συνέχεια!

© Mikel Coffee Company Cyprus. All Rights Reserved.
Website Designed & Developed by Webarts Agency