• Blog

Διάβασμα, Laptop και καφεδάκι…

Τέλος οι ολοήμερες εκδρομές στην παραλία και η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού! Η εξεταστική του φθινοπώρου πλησιάζει και ήρθε η ώρα να καλύψουμε τα κενά ή τις αναποδιές της προηγούμενης εξεταστικής…

Δεν υπάρχει λόγος, όμως, να σας πιάνει μελαγχολία! Υπάρχει τρόπος να κάνετε το διάβασμα και τη μελέτη σας πιο διασκεδαστική.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε τα βιβλία σας, το laptop σας και τα σημειωματάριά σας και να κάνετε το πλησιέστερο MIKEL τη βάση σας για μερικές ωρίτσες!

diavasma mikel

Τα Οφέλη & τα Πλεονεκτήματα…

 

1) Άψογα Διαμορφωμένος Χώρος

Μην το γελάτε – τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: στα MIKEL υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για διάβασμα και μελέτη, αρκετά ήσυχος για να μπορείτε να συγκεντρώνεστε, αλλά όχι τόσο ήσυχος ώστε να σας μελαγχολεί και να σας κάνει να νιώθετε ότι θα πεθάνετε από πλήξη! Το ευχάριστο, μοντέρνο περιβάλλον, ο κλιματισμός και ίσως μια καλή παρέα μπορούν να κάνουν την όλη εμπειρία ακόμη πιο ξεκούραστη και διασκεδαστική! Επιπρόσθετα, θα έχετε άμεση και εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

2) Πιο Ξεκούραστη Μελέτη για Περισσότερες Ώρες

Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει πως όταν μελετούν σε περιβάλλοντα με συχνή διέλευση κόσμου μπορούν να αφομοιώνουν πληροφορίες πιο αποδοτικά, και μάλιστα για περισσότερες ώρες, δίχως να κουράζονται ιδιαίτερα.

Ο λόγος είναι απλός: όταν μελετάτε σε ένα μουντό, σκοτεινό δωμάτιο, συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου δέχονται έναν ποταμό ερεθισμάτων, ενώ άλλες, σχεδόν τίποτα. Μετά από λίγη μόνο ώρα μπορεί να σας πνίγει ένα αίσθημα ανίας και θλίψης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθετε σύντομα κόπωση, δίχως όμως να νυστάζετε αρκετά για να κοιμηθείτε.

Αν το έχετε νιώσει ποτέ αυτό, τότε συχνά ίσως εκνευρίζεστε που οι ώρες περνούν και εσείς ούτε να μελετήσετε μπορείτε, ούτε να ξεκουραστείτε ουσιαστικά για να διαβάσετε αργότερα…

Αν, όμως, βρίσκεστε σε ένα φωτεινό, ήσυχο περιβάλλον όπου κόσμος περνά γύρω σας δίχως να σας διακόπτει, διάφορες περιοχές του εγκεφάλου λαμβάνουν ερεθίσματα, και είναι για σας ευκολότερο να κάνετε στιγμιαία διαλείμματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να λειτουργεί πιο αποδοτικά και ξεκούραστα, και η διανοητική κόπωση αργεί αρκετά να έρθει. Κι όταν έρθει, θα είστε έτοιμοι για έναν χορταστικό ύπνο, όχι για μάταια στριφογυρίσματα στο κρεβάτι σας!

reading at mikel

3) Και… το Σημαντικότερο!

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το σπουδαιότερο πλεονέκτημα όλων: θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα ή καφέ, το παγωτό ή κάποιο απολαυστικό γλύκισμα! Μια έκρηξη γεύσης θα αφυπνίζει τις διανοητικές σας δυνάμεις κάθε φορά που θα κουράζεστε λίγο, ή θα νιώθετε πως χρειάζεστε ένα σύντομο διάλειμμα!

 

Τι λέτε, λοιπόν; Μελέτη και πλήξη σε ένα κλειστοφοβικό, μουντό γραφείο, ή καφεδάκι και διάβασμα στα MIKEL;

© Mikel Coffee Company Cyprus. All Rights Reserved.
Website Designed & Developed by Webarts Agency