• Blog

10 Πράγματα Που Ελάχιστοι Γνωρίζουν για τον Καφέ

Δηλώνετε λάτρης του καφέ; Κι όμως, είναι βέβαιο πως υπάρχουν δεκάδες πράγματα που δεν ξέρετε ακόμη για το αγαπημένο σας ρόφημα! Από τη διατροφική του αξία, ως τη θρυλική – και συχνά αιματοβαμμένη – του ιστορία, υπάρχουν πολλά που μπορούν να σας ξαφνιάσουν στο μαγικό αυτό δώρο της φύσης.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μόνο δέκα από αυτά – κι είναι βέβαιο πως, τουλάχιστον τα περισσότερα, δεν τα έχετε ξανακούσει.

 

Ενισχύει τη Μνήμη, Ειδικά τη… Μακρινή

Πράγματι, στη σύνθεση του καφέ υπάρχουν διάφορα χημικά στοιχεία που ενισχύουν τη μνήμη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Μελέτες έχουν καταδείξει πως όσοι καταναλώνουν τακτικά καφέ καλής ποιότητας σε λογικές ποσότητες, διατηρούν πολύ καλύτερα στη μνήμη τους μακρινά γεγονότα και λεπτομέρειες.

Συνεπώς, αν είστε ξεχασιάρης ή θέλετε να ακονίσετε ακόμη περισσότερο τη μνήμη σας, ειδικά την περίοδο της εξεταστικής, ξέρετε το μυστικό!

Μια μικρή υπενθύμιση μόνο: ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να θυμηθείτε πράγματα που έχετε ήδη διαβάσει, όχι να βάλει μέσα σας γνώση θαυματουργικά! ΚΑΙ καφές ΚΑΙ διάβασμα λοιπόν, οκ;  

meiwsi kindinou atsxaimer

Μειώνει τον Κίνδυνο Εμφάνισης Αλτσχάιμερ 

Προφανώς το δεύτερο αυτό σημείο σχετίζεται με το πρώτο. Έρευνες έχουν ανακαλύψει πως όσοι καταναλώνουν τακτικά καφέ αντιμετωπίζουν πολύ μικρότερες πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, καθώς και άλλων παρόμοιων εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου, όπως η άνοια.

 

Ο Καφές Προέρχεται από Ένα Είδος Φυτών που Λέγεται…  Coffea

Οι παραλλαγές του είδους Coffea (ή «καφεόδεντρου» στα ελληνικά), που αγγίζουν τις 120, είναι μικρά σε ύψος δέντρα, ο καρπός των οποίων είναι συχνά γλυκός, με άφθονα αντιοξειδωτικά στοιχεία.

 

Ο Καφές Λεγόταν… Κρασί!

Πράγματι, μια από τις πρώτες περιγραφές του ροφήματος στην ευφάνταστη Ευρώπη ήταν «Αραβικός Οίνος»! Εξάλλου, ορισμένοι όντως τον χρησιμοποίησαν για την παρασκευή μιας ποικιλίας κρασιού.  

 

Η Μυρωδιά του Καφέ Μειώνει το Άγχος

Έχει αποδειχτεί πως η μυρωδιά του καφέ καταπολεμά σε κάποιον βαθμό το άγχος. Συνεπώς, μπορείτε να βρείτε τρόπους να το χρησιμοποιήσετε και ως αρωματικό χώρου, ειδικά εκεί που εργάζεστε.

meiwnei agxos

Δεν Επηρεάζει Όλους με τον Ίδιο Τρόπο!

Αλήθεια, γνωρίζατε ότι ο καφές εντείνει ακόμη περισσότερη την εγγενή διάθεση ενός ατόμου; Αν είναι ντροπαλό ή εσωστρεφές, ο καφές θα το κάνει να κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του. Αν είναι κοινωνικό, η γλώσσα του πηγαίνει… ροδάνι!  

 

Υπάρχουν και Όρια…

Όσο κι αν λατρεύετε τη γεύση του καφέ, υπάρχουν όρια στην ποσότητα που μπορείτε να καταναλώσετε ημερησίως. Οι περισσότεροι ειδικοί την ορίζουν στα 400 γραμμάρια το πολύ, αν και καλό θα ήταν να μην πλησιάσετε αυτό το όριο!  

 

Νέες Ποικιλίες;

Κι όμως, τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν ανακαλυφθεί από βοτανολόγους άλλες εννέα ποικιλίες καφέ τις οποίες δεν γνωρίζαμε – οι περισσότερες στην εξωτική Μαδαγασκάρη!

 

Η Αυγή του Στιγμιαίου Καφέ

Ο Βέλγος Ζορζ Κονστάν Λουί Βασινγκτόν υπήρξε πρωτοπόρος στην παρασκευή και τη διάδοση του στιγμιαίου καφέ, η οποία καθιερώθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα.  

 

Ο Πρώτος Καφενές Υπήρξε Αντικείμενο Θρησκευτικού Διωγμού!

Κι όμως, το πρώτο καφενείο στον κόσμο εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη 101 χρόνια μετά την κατάκτηση της πόλης από τους Οθωμανούς. 

Λοιπόν τι έχεις να πεις για τα " νέα δεδομένα" που προσθέσαμε στην καθημερινή σου συνήθεια;

Πάντως ένα είναι το σίγουρο εκατομμύρια άνθρωποι ήδη κρατούν στα χέρια τους το νέο ποτήρι Mikel, γεμάτο γεύσεις και μοναδικά αρώματα.

Πάρε το και εσύ στα χέρια σου σήμερα κιόλας, σ’ ένα κατάστημα Mikel και ανακάλυψε τον δικό του συναρπαστικό, πολύχρωμο κόσμο!

© Mikel Coffee Company Cyprus. All Rights Reserved.
Website Designed & Developed by Webarts Agency